Introducing the Uniden UBC93XLT Scanner

A section for forum members to post reviews of equipment they own or have owned.

Moderator: Nafenn

spartacus
WARSUG top poster
WARSUG top poster
Posts: 953
Joined: Sat Jul 14, 2007 1:15 pm
Amateur callsign: ONEDAYILLGETIT
Scanners and Receivers: ubc92xlt
Location: BOO!!

Re: Introducing the Uniden UBC93XLT Scanner

Post by spartacus » Mon Jan 31, 2011 10:18 pm

May I just add that I realized at the Skyshow this year that this radio does not do the FM radio broadcast range - 88MHz till 108MHz.
To stop displaying signatures, go to the User Control Panel > Board Preferences > Edit display options > Display signatures > No > Submit

Sloand
Posts: 2
Joined: Sat May 12, 2012 9:53 am
Scanners and Receivers: Uniden UBC93XLT

Re: Introducing the Uniden UBC93XLT Scanner

Post by Sloand » Sat May 12, 2012 10:05 am

I have a problem guys, hoping someone can assist me in recovering my 93xlt...

It was working fine and I was getting heaps of signal breaking in through the channels I was scanning, so I started trying to lockout channels....

Bad mistake, next time I'll wear my glasses so I can what buttons I'm hitting. :-(

Scanner turns on and off fine, beeps on, beeps off. Other than that, no sound, no signals located.

I reset with the 2 -9 - Hold - Power for 3 seconds, "clear" appeared, beeped and turned on. All preprogrammed (by me) gone, as warned.

Still the same, squelch wide open, volume up, no hiss, programmed a UHF CD frequency, turned UHF CB transceiver on to same, transmitted, scanner ignored it.

HELP!!! What have I done? What can I do to restore it?

Chris

colin
150+ posts
150+ posts
Posts: 222
Joined: Sun Dec 09, 2007 2:33 pm
Scanners and Receivers: RTL2832U with RTL_Airband
Location: Bakers Hill
Contact:

Re: Introducing the Uniden UBC93XLT Scanner

Post by colin » Sat May 12, 2012 2:34 pm

Dumb question, but have you checked your antenna?
Colin.

Sloand
Posts: 2
Joined: Sat May 12, 2012 9:53 am
Scanners and Receivers: Uniden UBC93XLT

Re: Introducing the Uniden UBC93XLT Scanner

Post by Sloand » Sun May 13, 2012 8:41 am

colin wrote:Dumb question, but have you checked your antenna?
Yup.

But now it's weird. One for the memory banks, the human ones. :-)

I left it on scanning bank 6 and after a couple of hours, received a signal. Oh Joy! It's working again.

Weird. Coincidentally the rechargeable batteries went low, it started bipping the warning.

Another set of freshly charged batteries in, reprogramming and it's fine.

Weird. I'm wondering if one of the batteries is bad or one was charged the other not. I may be on the wrong tram but it's all I can figure.

Thanks for your reply. :-)

Chris
btw, I'm in Melbourne but this forum was the only site I could find that mentioned this critter.

Post Reply